01 dokter M uitgesneden

WELKOM OP DE WEBSITE 65PLUSWERKT!

De website 65pluswerkt.info is een initiatief van het voormalig Expertisecentrum LEEFtijd en had als doel om werkgevers en werknemers te informeren over doorwerken na 65 jaar. Zoals u weet gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog en de pensioenrechtleeftijd gaat in een keer naar 67 jaar in 2014. Dat maakt dat de inhoud van deze website niet meer actueel is.

Om u niet verkeerd te informeren is de inhoud van de site geblokkeerd zolang wij werken aan een vernieuwde versie. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen aan info@leeftijd.nl, dan doen wij ons best uw vraag te beantwoorden.

Kabinetsplannen werken na AOW-gerechtigde leeftijd:

Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om ná het bereiken van de AOW-leeftijd door te werken. Zo krijgen AOW’ers straks ook het wettelijk minimumloon en worden de mogelijkheden voor tijdelijke contracten verruimd. Werkgevers hoeven het loon bij ziekte maar 6 weken in plaats van 2 jaar door te betalen. De Tweede en Eerste Kamer moeten dit wetsvoorstel nog behandelen en goedkeuren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe regels ingaan. Verder wordt met het wetsvoorstel geregeld dat een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer automatisch eindigt bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, als daarover geen andere afspraken tussen werkgever en werknemer zijn gemaakt.